Webb på riktigt

"Webb på riktigt" handlar egentligen om en enda sak – frihet. Att du som kund aldrig ska behöva känna att någonting är omöjligt. För oss handlar framgångsrik webbkonstruktion om så mycket mer än själva designarbetet.

Webbsajten är idag ryggraden, stommen i varje företags marknadskommunikation. Vår målsättning är att varje kvadratmillimeter av din sajt ska gå att använda på exakt det sätt du önskar för att främja rätt kommunikation till rätt målgrupp. Att säga att teknik eller gränssnitt sätter gränser är helt enkelt inte rätt approach till framgångsrik webbkommunikation. Vi vill säga det motsatta: allt är möjligt, låt oss veta vad du önskar, så löser vi det, på något sätt.

Planeringen

Att bygga en ny webbsajt kräver eftertanke och planering. Långt före själva skisserna växer fram, börjar vi med att ta reda på vad som behöver finnas på sajten och hur prioriteringarna behöver göras. Anteckningar, post-it-lappar och snabbskisser med blyertspenna är våra viktigaste verktyg. Och självklart tänker vi i första hand om våra drömmar går att förverkliga i mobilerna, vår tids viktigaste kanal. 

Trendspaning och helhetstänk

Vi lägger också ansenlig tid på att monitorera de senaste tekniska innovationerna på webbområdet och på samma sätt lägger vi stor energi på att hålla koll på designtrenderna runt om i världen.

Ett annat viktigt område som vi ständigt utökar vår kunskap inom är hur olika kommunikationsplattformar kan samverka. Hur jobbar man med sociala medier i förhållande till sin webbsajt? Hur arbetar man med insamling av kunddata via sajten och hur konverterar man på bästa sätt intressenter till kunder?

För att säkerställa sajternas användbarhet har vi också en UX-specialist (UX = User Experience) i vårt team. 

SEO

En faktor som blir allt viktigare för framgångsrik och mätbar marknadskommunikation på nätet är förstås SEO, Search Enginge Optimization. Här levererar vi helhetslösningar som ger dig full kontroll över vad som händer på din sajt, men som också ger dig möjlighet att styra flödet hos dina besökare och - inte minst - att du hamnar så högt upp som möjligt i sökmotorer som Google och Bing. Vi arbetar givetvis med Google AdWords och hjälper dig att aktivt marknadsföra dig med hjälp av sökord som är relevanta för verksamheten. 

Programmatisk annonsering

En mycket spännande möjlighet som har dykt upp på senare tid är "Programmatisk annonsering". Det innebär i korthet att du kan annonsera i verkligt stora kanaler, som till exempel på dagstidningars hemsidor, men att din banner endast visas för de som du vill visa den för. Du betalar alltså bara för den målgrupp du verkligen vill nå. 

Allt detta har lett till att vi idag använder vi begreppet "Webb på riktigt", just för att skapandet av en framgångsrik webbsajt är så mycket mer än bara designarbetet.